Nieuws


Heemkundekring Teterings Erfdeel

 

De Heemschuur is weer open op zondag 23 juni van 14:00 tot 16:00 uur. Door onze vrijwilligers is de collectie van ‘Teterings Erfdeel’ afgelopen winter nog overzichtelijker gerangschikt en de verlichting totaal vernieuwd. Kom kijken: Heemschuur en museum De Stee, Zuringveld 1a Teteringen.

In juni exposeert tevens Margriet Inklaar in onze Heemschuur.  Zij heeft de opleiding ‘keramiek’ gevolgd bij IKO in Hoogstraten, waar ze nu de opleiding ‘beeldend vormgeven’ volgt. Op allerlei manieren werkt ze ruimtelijk. Zij boetseert schitterende koppen (portret figuur boetseren), is graag bezig als pottenbakster en experimenteert met het beschilderen van de potjes en schaaltjes. Uw vrijwillige bijdrage bij het verlaten van de Heemschuur wordt op prijs gesteld. Wees welkom!___________________________________________________________________


Van rustige weg tot overvolle splijtzwam

Ons bestuurslid Fons Prince heeft een prachtig interview gegeven over de Oosterhoutseweg in Teteringen.

Het werd op 28 mei 2024 gepubliceerd in BN De Stem. 

__________________________________________________________


Expositie Annemieke Kriesels en Maria van Steen


Op 12 en 26 mei a.s. is de Heemschuur weer open van 14.00 tot 16.00 uur.


Heel de winter zijn de vrijwilligers van ‘Teterings Erfdeel’ in de weer geweest om het museum nog overzichtelijker te maken en de verlichting beter.


Op de twee zondagen in mei zal er een expositie zijn van Annemieke Kriesels en Maria van Steen. Annemieke Kriesels is een dame op leeftijd die prachtige schilderijen maakt. Ze heeft altijd graag getekend, maar pas op latere leeftijd is zij begonnen met aquarelleren, later is zij ook schilderijen met acrylverf gaan maken. Zij werkt het liefst met onderwerpen uit de natuur en ook mensen schildert ze graag. Haar schilderijen vallen op door de zonnige kleuren.

Maria van de Steen heeft een creatieve opleiding gevolgd.  Ze maakt mooie assemblages van bestaande houten voorwerpen, voornamelijk gekocht bij kringloopwinkels. Daarnaast maakt ze collages van papier, geknipt of gescheurd uit tijdschriften.

Uw vrijwillige bijdrage bij het verlaten van de Heemschuur wordt op prijs gesteld. Wees welkom!